U trendu

Fifa će najverovatnije odobriti povratak mladih ruskih reprezentacija u takmičenja

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) najverovatnije će danas odobriti ruskim selekcijama uzrasta do 17 godina povratak u međunarodna takmičenja i ublažiti potpunu suspenziju Rusije zbog rata u Ukrajini.

Savet Fifa, kojim predsedava predsednik svetske kuće fudbala Đani Infantino, održaće danas onlajn sastanak i razgovaraće se o pitanju Rusije, naveo je anonimni izvor Asošiejted presa.

Nije planirana konferencija za medije posle sastanka.

Takođe, trebalo bi da se razgovara i o postavljanju pravila za kandidature za domaćina Svetskog prvenstva 2030. godine, a moguće je i da će biti reči o turniru 2034. godine.

Savet Fife broji 37 članova, uključujući i devet iz Evropske fudbalske unije (Uefa).

Sastanak dolazi osam dana otkako je Uefa izazvala podele među svojim članicama, kada je odobrila ruskim mladim selekcijama povratak u takmičenja.

Kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo do 17 godine počinje ovog meseca.

Rusija je suspendovana iz međunarodnih takmičenja od napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine. Poljska, Švedska i Švajcarska su najavile da će bojkotovati utakmice protiv ruskih timova.

Rusija će utakmice u organizaciji Uefe igrati bez državnih simbola i himne i neće moći da igra na svojoj teritoriji.

Odluku o vraćanju mladih selekcija Rusije Uefa je obrazložila da deca ne bi trebalo da budu kažnjena zbog postupaka odraslih.

Očekuje se da će se Izvršni komitet Uefe sastati u utorak, kada će biti poznato više informacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar