U trendu

FIFA naredila Lidsu da isplati 27,9 miliona evra bivšem fudbaleru Ogistenu

CIRIH – Veće za rešavanje sporova Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) odlučilo je da Lids mora da isplati 27,9 miliona evra (24,5 miliona funti) bivšem igraču Žanu-Kevinu Ogistenu, pošto je utvrđeno da je engleski klub raskinuo ugovor na štetu francuskog internacionalca, prenosi britanski Atletik.

Ogisten (25) je u omladinskim selekcijama igrao za Bulonj i Pari Sen Žermen, a 2017. je stigao u Lajpcig. Nemački klub je poslao francuskog fudbalera u januaru 2020. godine na pozajmicu u Lids.

Lids se obavezao da će na leto 2020. da otkupi ugovor francuskog fudbalera ako se ovaj klub vrati u Premijer ligu. Lids je izborio plasman u Premijer ligu, ali nije želeo da otkupi ugovor Ogistena, koji je za engleski klub odigrao samo 48 minuta na tri meča.

Ogisten se vratio u Lajpcig, a onda je raskinuo ugovor sa nemačkim klubom, pošto je prešao u Nant. Francuski fudbaler je sada član Bazela.

Lajpcig je pre nekoliko godina tužio Lids za nepoštovanje ugovora, a FIFA je naložila engleskom klubu da isplati Nemcima 21 milion evra.

Međutim, Atletik navodi da je Ogisten odlučio da pokrene postupak protiv Lidsa. Francuski fudbaler je tražio da mu engleski klub isplati 27,9 miliona za kompletan petogodišnji ugovor, koji je trebalo da potpiše sa Lidsom u junu 2020.

Veće za rešavanje sporova FIFA odlučilo je u korist Ogistena, dok je Lids najavio žalbu na ovu presudu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar