Fifa zabranila transfere Realu i Atletiku

Disciplinska komisija Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) zabranila je danas madridskim klubovima Realu i Atletiku da u naredna dva prelazna roka registruju igrače zbog kršenja pravila koji se odnose na medjunarodne transfere i registraciju igrača mladjih od 18 godina.

„Dva kluba su proglašena krivim jer su prekršila nekoliko odredbi koje se odnose na medjunarodni transfer i prvu registraciju maloletnih igrača, kao i drugim odredbama u vezi sa registracijom i učešćem pojedinih igrača u takmičenjima“, navodi se u saopštenju.

Real i Atletiko neće moći da registruju igrače na domaćem i medjunarodnom nivou u naredna dva prelazna roka, ne računajući januarski prelazni rok ove godine.

Takodje, Atletiko i Real će morati da plate 900.000 švajcarskih franaka, odnosno 360.000, oba kluba su ukorena i dato im je 90 dana da regulišu situaciju vezanu za maloletne igrače.

Istragom su obuhvaćeni maloletnici koji su nastupali u takmičenjima za Atletiko od 2007. do 2014. godine i Real, izmedju 2005. i 2014. godine.

Fifa je u saopštenju navela da naporno radi na zaštiti prava maloletnih igrača, muških i žeskih, amaterskih ili profesionalnih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.