FIlipović: Savršen kraj je da ponovimo uspeh iz Rija

TOKIO – Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riji, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspeh, rekao je kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović.

„Znali smo svi da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima logičan sled jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama pre svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako“, izjavio je Filipović na zvaničnoj konferenciji srpskog olimpijskog tima u Tokiju.

Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve, kaže Filipović.

„Nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo“.

Kada je u pitanju startni duel protiv Španije, koja je u poslednje vreme dobijala neke važne utakmice, Filipović je istakao da nisu bauk.

„Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima poslednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, videćemo koliko“, istakao je Filipović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.