U trendu

Filipovski pred Budućnost: Veliki izazov, da odigramo timski

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski izjavio je da njegov tim očekuje veliki izazov u duelu 15. kola ABA lige protiv podgoričke Budućnosti.

Crno-beli sutra od 18 sati u Podgorici gostuju domaćem timu, koji ih je u prvom ovosezonskom duelu savladao u Beogradu posle produžetaka (101:99).

„Radi se o odličnoj ekipi, koja je dobro vođena i selektovana. Imaju jezgro ekipe koje je godinama zajedno. Ivanović i Kobs su kreatori koji mogu da prodiru, da šutnu. Imaju četvrorke sa šutom, igraju brzo, znaju da povuku kontranapade. Čeka nas veliki izazov i teška utakmica“, rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

Partizan je peti na tabeli regionalne lige sa skorom 7-7, dok je Budućnost iza njega sa učinkom od devet pobeda i dva poraza, uz tri utakmice manje.

Beogradski tim na susret u Podgorici ide posle ubedljive pobede protiv Trenta na startu Top 16 faze Evrokupa.

„Mi treba dobro da se regenerišemo posle Trenta i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou. Odbrana mora da bude konstantna, jer šut nekad možeš da pogodiš, a nekada ne. Treba da odigramo timski u napadu, da se tražimo, da lopta ide, da hrabro uzmimao otvorene šuteve“, zaključio je Filipovski.

Centar Nikola Janković rekao je da je Budućnost veoma neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu.

„Očekuje nas teška utakmica, Budućnost je u Evrokupu pobedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobednickog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu. Kontinuitet pobeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspeh u svim narednim mečevima“, istakao je Janković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar