U trendu

FMP: Bez navijača Partizana, ne želimo mržnju i uvrede

Košarkaški klub FMP iz Železnika saopštio je da će večeras samo igračima, stručnom štabu i užoj upravi Partizana biti dozvoljen ulaz na večerašnji duel u drugom meču polufinala Superlige, dok karte neće biti puštene u prodaju, što znači da neće biti gostujućih navijača.

Kako se navodi, ulaz u halu u Železniku biće omogućen samo petorici članova uprave crno-belih i to bez obezbeđenja.

Ljudi iz FMP-a su se na ovakav korak odlučili posle pogrdnog skandiranja košarkašu Filipu Čoviću i premijeru Aleksandru Vučiću u prvom polufinalnom duelu u dvorani „Aleksandar Nikolić“, zbog čega je na kratko prekidan čak tri puta.

„Atmosfera linča, mržnje, najprizemnijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih „navijača“  Partizana kojima su već godinama izloženi pojedini igrači, pojedini članovi uprave našeg kluba. Prvi polufinalni meč prevazišao je svaku meru, koju bilo ko normalan, ko želi da prati jednu košarkašku utakmicu i uživa u sportskoj predstavi, može da shvati“, navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Iz Železnika poručuju da „sportsku javnost žele da poštede još jednog poniženja srpske klupske košarke, uvreda, vredanja i atmosfere u kojoj su u prvom planu nesportske stvari“.

„Ne želimo više da učestvujemo u unapred organizovanim „predstavama“ u kojima je cilj da se narušava ljudsko dostojanstvo i integritet nekoga, ko nije njihov istomišljenik, niti da budemo akteri bilo kakvih političkih „tribina“ i kvaziopozicionih predstava, onih koji se stalno žale da su u podređenom položaju, a koji zapravo od države dobijaju i dobijali su izuzetno velika novcana sredstva, za razliku od KK FMP. FMP je proizveo na desetine reprezentativaca za ovu zemlju i niz puta bio brutalno oštećen na utakmicama sa Partizanom“.

Utakmica između FMP Železnika i Partizana igra se večeras od 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.