Francuski vezista Rabio želi da se ostave po strani političke debate tokom EP

Vezista francuske reprezentacije Adrijen Rabio pozvao je danas na glasanje na predstojećim vanrednim izborima u Francuskoj, ali je izrazio želju da se Plavi drže dalje od političkih tema tokom svog učešća na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, preneo je danas francuski sportski list Ekip (L’Equipe).

Rabio se na konferenciji za novinare u Paderbornu pridružio saigračima u pozivima za glasanje, ali je dodao da ne treba ići dalje pošto je u toku prvenstvo.

„To (glasanje) je važna tema u smislu da predstavljamo reprezentaciju Francuske. U pitanju je budućnost zemlje, to je veoma važna, čak goruća tema. Svako je slobodan da misli šta hoće, da ima uverenja, da iznosi svoje mišljenje. Ono što jednostavno želimo da kažemo ljudima jeste da odu i glasaju“, rekao je Rabio.

Prema njegovim rečima, tim ne sme previše da bude ometen tim političkim pričama a igrači bi to trebalo da ostave po strani.

Francuski tim učestvuje na Evropskom prvenstvu u pozadini političke krize i vanrednih parlamentarnih izbora, zakazanih u dva kruga, 30. juna i 7. jula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.