U trendu

Frum pobedio na Vuelti, poslednja trka Kontadora

Britanski biciklista Kris Frum pobedio je danas u Trci oko Španije i postao prvi takmičar u modernoj eri, od 1978. godine, koji je u istoj godini trijumfovao na Vuelti i Tur d’Fransu.

Frum je prvi put u karijeri osvojio trofej na Vuelti, a pobedio je rezultatom 82 sata, 30 minuta i dve sekunde. On je prvi biciklista posle Žaka Anketila 1968. godine i Bernara Inoa 1978. godine koji je u istoj godini osvojio titule na Vuelti i Turu.

Drugo mesto zauzeo je Italijan Vinćenco Nibali sa zaostatkom od dva minuta i 15 sekundi, a treći je bio Ilnur Zakarin iz Rusije sa dva minuta i 51 sekundom zaostatka.

Biciklista Skaja Frum je u julu osvojio Tur d’Frans, a do sada je na Vuelti tri puta bio drugoplasirani (2011, 2014, 2016).

U poslednjoj etapi Vulete pobedio je Italijan Mateo Trentin iz Kvikstepa rezultatom tri sata, šest minuta i 25 sekundi. Drugi je bio Francuz Lorenco Mancin, a treći Danac Soren Krag Andersen.

Frum je etapu završio u pelotonu na 11. mestu, a pobedio je u dve etape u trci.

Španac Alberto Kontador iz Treka zauzeo je peto mesto u ukupnom plasmanu, u poslednjoj trci u karijeri.

On je u Madridu pozdravljen ovacijama zbog uspešne karijere, pošto je jedan od šestorice vozača koji je tri puta osvajao trke najveće trke u Francuskoj, Italiji i Španiji. Po dva puta je trijumfovao na Turu i Djiru.

Senku na karijeru 34-godišnjeg Španca bacio je doping skandal, zbog kojeg se povukao sa Tura 2010. i godinu dana kasnije sa Djira. Zbog dopinga mu je oduzeta treća titula sa trke u Francuskoj.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike