FSS: Istraga zbog pritiska na igrače OFK u poluvremenu

Fudbalski savez Srbije (FSS) otvorio je danas istragu zbog dešavanja na utakmici između OFK Beograda i Crvene zvezde (2:6) zbog sumnje da je vršen pritisak na igrače i stručni štab „romantičara“ da prepuste bodove.

„Na osnovu prikupljenih informacija da je u poluvremenu utakmice od strane više lica vršen pritisak na igrače i članove stručnog štaba OFK Beograda, u skladu sa clanom 26 Pravilnika o prevenciji i sprecavanju nameštanja utakmica, oficir za integritet FSS je 22. jula otvorio internu istragu“, navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Iz FSS-a poručuju da su u dosadašnjem toku istrage obavljeni razgovori sa službenim licima o okolnostima i dešavanjima pre, tokom i nakon pomenute fudbalske utakmice.

„O rezultatima istrage i daljim aktivnostima javnost će biti naknadno obaveštena“.

Crvena zvezda je gubila sa 2:0 na poluvremenu OFK Beograda, ali je u nastavku uspela da postigne šest golova i trijumfuje sa 6:2.

Podnet zahtev za proveru sumnje da je namešten meč Partizan – Metalac

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je podneo zahtev za proveru osnova sumnje da je „nameštena“ fudbalska utakmica između FK Partizan i FK Metalac održana dana 17.07.2015. godine na stadionu FK Partizan u Beogradu.

Prethodno, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost istom tužilaštvu je podneo prijavu protiv NN lica takođe zbog osnova sumnje da je ugovoren ishod utakmice između FK Crvena zvezda i OFK Beograd, dok se novoposlata prijava oslanja na javni istup Zvezdana Terzića, generalnog direktora FK Crvena zvezda, gde je predloženo da se sasluša kao ključni svedok.

„Uprkos sve većoj tenziji koju stvaraju predstavnici fudbalskih organizacija suprotno tvrdnjama da utakmice nisu nameštene, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podvlači da neće odustati od insistiranja da se na profesionalan način obavi istraga i da se rezultati što pre prezentuju javnosti, a ujedno najavljuje da će sa povećanom pažnjom pratiti sve utakmice koje se igraju u ovogodišnjem prvenstvu kako bi otkrili indikatore korupcije u sportu“, navodi se u saopštenju Saveta.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.