U trendu

Hvata me panika kada razmiĆĄljam o penziji

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da počne da paniči kada razmiơlja o penziji i dodaje da ne planira skoro da se povuče iz fudbala.

„Penzija? Da, ponekad mi to padne na pamet, ali ne razmiĆĄljam o tome duĆŸe od pet sekundi jer se malo uspaničim. Kada smo igrali protiv Mančester junajteda, sreo sam nakon utakmice ser Aleksa Fergusona. Pitao sam ga: ‘Hajde, zar ti ne nedostaje? On je rekao: ‘Ne. Imao je dovoljno. Odlazi na svaku utakmicu. Ali on ima konja. Ja nemam konje“, rekao je Venger za britanski Gardijan.

Venger će u oktobru napuniti 66 godina, a u Arsenal je stigao 1996. godine i u prvoj sezoni je osvojio Liga kup i FA kup. Međutim, londonski klub je od tada osvojio samo joơ dve titule, a poslednju 2004. godine.

Venger je dodao da se fudbal u poslednjih nekoliko godina mnogo promenio i ocenio da mnogo u savremenom fudbalu zavisi od novca.

„Fudbal se menja iz dana u dan. To je veliki kvalitet. Posle svakog poraza ljudi se pitaju: ‘Ć ta radi ovaj čovek?’. Preispituju te svaka tri dana. Svaka tri dana si na ispitu“, rekao je Venger.

„U Ć paniji samo dve ekipi mogu osvojiti prvenstvo, u Nemačkoj jedna, a to su promenila nova pravila. Sigurno nećemo videti Notingem Forest da ponovno osvoji evropski kup. Danas sve zavisi od finansija, klub koji ima veće resurse ima i bolju ekipu“, dodao je on.

Arsenal je proơle sezone zauzeo treće mesto u Premijer ligi sa 75 bodova, 12 manje od ơampiona Čelsija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.