U trendu

Fudbal je za devojčice (FOTO/VIDEO)

U želji da promoviše ženski fudbal, Fudbalski savez Srbije je u sklopu Sajma sporta u Beogradu i kampanje Fudbal je za devojčice, organizovao turnir razvojnih selekcija Rada, Heroja, Crvene zvezde i Zemuna.

Iznenadjena sam odzivom devojčica u poslednje vreme i nadam se da će se više njih baviti fudbalom, rekla je trener razvojne ekipe fudbalskog kluba Rad Danijela Mirčetić.

„Ženski fudbalski klub Rad osnovan je 2014. godine, razvija se pre svega omladinska škola što je najbitnije i nadam se da će u budućnosti što više devojčica da se priključi fudbalu“, rekla je Mirčetić.
Ona je navela da su idoli devojčicama i domaće fudbalerke, a ne samo strane i da je domaća liga na mnogo većem nivou nego što je bila.

Fudbalerka beogradskog kluba „Heroj“ Jovana Janković tri godine trenira fudbal. Ona kaže da voli da igra fudbal, da je to opušta i da u budućnosti želi da bude profesionalac u inostranstvu.

Trener Heroja Srbislav Erdeljan rekao je da se iz godine u godinu ženski fudbal sve više razvija u Srbiji i da je bio prijatno iznenađen odzivom devojaka.

„Ova jako talentovana deca u svim uzrastima, uz kvalitetan i dobar rad će jednog dana stasati i napredovati i biti okosnica reprezentacije Srbije. Moram da priznam da sam bio prijatno iznenadjen odzivom“, naveo je on.

Treneri obe ekipe istakli su da rad u razvojnom fudbalu nije takmičarskog karaktera već priprema devojčica za seniorski fudbal.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.