U trendu

Fudbaleri Argentine pobedili Meksiko na Svetskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je večeras Meksiko sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu.

Na stadionu Lusail, Argentina je povela u 64. minutu golom Lionela Mesija. To je bio Mesijev osmi gol na svetskim prvenstvima za Argentinu čime se izjednačio sa Dijegom Maradonom. Dva više od njih ima rekorder Gabrijel Batistuta.

Konačan rezultat postavio je Enco Fernandes lepim golom u 87. minutu.

Ekipe na početku nisu napravile prave prilike za gol, a zapretio je Meksiko u 10. minutu kada je Sesar Montes šutirao daleko pored gola.

Ekipe su bile nervozne, igralo se uz mnogo prekida i prekršaja. U 28. minutu pokušao je Mesi glavom, ali je bio neprecizan. On je pokušao i u 34. minutu, kada je golman Giljermo Očoa bio siguran.

U 40. minutu posle akcije Mesija i Anhela Di Marije, Lautaro Martines je šutirao pored gola.

Meksiko je imao najbolju priliku u 45. minutu kada je iz slobodnog udarca pokušao Aleksis Vega, ali je golman Emilijano Martines paradom uhvatio loptu i sačuvao svoju mrežu.

U 51. minutu Mesi je oboren na oko 20 metara od gola, a zatim je iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola. Pet minuta kasnije posle dobrog prodora Di Marija je centrirao ali je u poslednjem trenutku odbrana Meksika uspela da interveniše.

Argentina je povela u 64. minutu golom koji je Mesi postigao sa oko 18 metara posle lopte koju je dodao Di Marija. Mesi je tako u šestoj uzastopnoj utakmici bio strelac za državni tim.

Mesi je pokušao i u 78. minutu posle prodora po levoj strani šutirao je pred gol, ali je meksički golman zaustavio taj šut, pre nego što se ispostavilo da je Argentincu lopta izašla van terena.

Pobedu Argentini obezbedio je Fernandes u 87. minutu kada se posle izvedene lopte Rodriga De Pola i dodavana Mesija oslobodio protivničkog igrača Erika Gutijeresa i poslao loptu u dalji gornji desni ugao.

Posle dva kola na tabeli Grupe C Poljska je prva sa četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksiko ima jedan bod.

U poslednjem kolu 30. novembra Argentina će igrati protiv Poljske, a Meksiko protiv Saudijske Arabije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar