U trendu

Fudbaleri Crvene zvezde svesni težine zadatka u meču s Kelnom: Da izginemo za prolaz!

CRVENA zvezda je posle deset godina „posta“ zaigrala u Ligi Evrope, a plasman u nokaut fazu, na koji se čeka 25 godina, zavisiće od poslednjih 90 minuta u meču protiv Kelna, na stadionu „Rajko Mitić“. Iako im najverovatnije odgovara i remi (ako BATE ne pobedi u Londonu), fudbaleri Crvene zvezde čekaju Nemce s mnogo optimizma, svesni toga šta im prolaz donosi.

– Naša generacija svakako igra najznačajniju utakmicu, u kojoj je samo rezultat bitan. Nek odigramo i loše i ružno, samo da na kraju prođemo u nokaut fazu – kaže Mičel Donald, kapiten u odsustvu Milijaša i Anđelkovića. – Moramo sve da damo za trijumf.

Puna „Marakana“ i važnost meča neće stvoriti veći pritisak na igrače, tvrdi Holanđanin.

– Potrebno je da samo radimo ono što trener od nas traži. Da damo maksimum, izginemo na terenu, pa ćemo videti šta će biti. Bitno je da damo sve od sebe, pa ako i izgubimo, moći ćemo da se pogledamo u ogledalo.

Aludirao je Donald malo i na utakmicu u Bačkoj Palanci, posle koje je trener Vladan Milojević morao da očita bukvicu igračima.

– Bio je s pravom ljut zbog loše odigrane utakmice. Važno je i na koji način si izgubio meč ili, u našem slučaju, dva boda. Mi smo svi ljudi, pravimo greške i učimo na njima. Možda je i dobro što smo poliveni hladnom vodom, probuđeni pred utakmicu sa Kelnom, da bismo opet stali sa obe noge na zemlju. Ako uradimo sve što možemo, verujem da ćemo veseli otići na pauzu – kaže Donald, i dodaje da ne razmišlja o transferu u ovom momentu.

Nenad Krstičić je još u ponedeljak radio punom parom, ali ga rasekotina još boli.

– Koja rasekotina?! – uz osmeh pita vezista. – Ova utakmica se ne propušta!

– O remiju ne smemo da razmišljamo. Takav stav se u fudbalu obije o glavu. Moramo da tražimo pobedu u ovoj nokaut utakmici, gde rival stiže bez kalkulacija. Oni će sigurno napadati, mi se, takođe, nećemo braniti, i ako budemo ispoštovali sve što nam trener Milojević da kao zadatak, verujem da nemamo čega da se plašimo.

Tim je kroz jesenje izazove u Evropi stasavao, kako na igračkom, tako i na psihološkom planu, uveravao je nekadašnji vezista Sampdorije i Alavesa.

– Možda smo u toj prvoj utakmici protiv BATE Borisova na „Marakani“ pod pritiskom ušli u meč i bili slabiji u prvom poluvremenu, ali smo se do sada nakupili iskustva, to smo prevazišli, i pune tribine će nam biti samo dodatni stimulans da odigramo na visokom nivou – uveren je Krstičić, a prenose Novosti.

Sem Nemanje Radonjića, trener Vladan Milojević ima kompletan igrački potencijal na raspolaganju. Atmosfera je odlična, mesta na stadionu su rasprodata, i postoje svi preduslovi da Zvezda bude među 32 najuspešnija tima u Ligi Evrope.

Keln dolazi u Beograd s novim trenerom Štefanom Rutenbekom, ali nemački „Ekspres“ tvrdi da je uprava na korak do toga da dovede Jensa Kelera za novog šefa struke.

Pročitajte još Trener Kelna: Želimo pobedu nad Zvezdom u sjajnoj atmosferi

Ono što je mnogo važnije za navijače Beograđana je činjenica da protiv crveno-belih u timu Kelna sigurno neće biti povređenih Jonasa Hektora, Marsela Risea, Marka Hegera, Dominika Hajnca i Džona Kordobe. Neizvesno je i učešće Sehrua Žirasija, Leonarda Bitenkura, Dominika Maroha i Simona Colera.

Gelor Kanga i Srđan Babić jedina su dvojica fudbalera Crvene zvezde kojima u meču sa Kelnom preti suspenzija zbog žutih kartona. Obojica imaju po dva žuta kartona još od meča sa Arsenalom u Londonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.