U trendu

Fudbaleri Gane savladali Južnu Koreju na SP

Fudbaleri Gane pobedili su danas selekciju Južne Koreje sa 3:2, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Gana je na stadionu Edukejšn siti vodila sa 2:0, nakon što su golove postigli Mohamed Salisu u 24. i Mohamed Kudus u 34. minutu.

Koreja je u nastavku izjednačila golovima Čo Gju Sona u 58. i 61. minutu, dok je Kudus drugim golom na meču u 68. minutu doneo pobedu Gani.

Južna Koreja je bila bolja u prvih dvadesetak minuta meča, imala je loptu u svom posedu i napadala, ali nije uspela da konkretnije zapreti, za razliku od Gane koja je povela iz prvog udarca u okvir gola.

Džordan Aju je izveo slobodan udarac, a Salisu se najbolje snašao u gužvi pred golom Južne Koreje i doneo svojoj ekipi vodjstvo u 24. minutu.

Od tog trenutka se situacija na terenu potpuno promenlila, Gana je preuzela kontrolu i posle deset minuta je duplirala vodjstvo. Ponovo je Aju centrirao, a Kudus je glavom poslao loptu u mrežu Južne Koreje.

Drugo poluvreme donelo je mnogo bolje izdanje Koreje, a azijska selekcija do prvog gola na turniru dolazi u 58. minutu.

Centaršut u kazneni prostor je poslao Li Kan In, a glavom se u strelce upisuje Čo Gju Son.

Azijska selekcija je tri minuta kasnije došla do izjednačenja, nakon što je drugi gol glavom postigao Čo Gju Son, a ovoga puta centaršut je uputio Kim Džin Su.

Gana se nije predavala i u 68. minutu ponovo dolazi do vodjstva. Loptu je u šesnaesterac uputio Gideon Mensah, nju promašuje Injaki Vilijams, a ona zatim dolazi do Kudusa koji je lako savladao korejskog golmana.

Koreja je u 74. minutu zapretila iz slobodnog udarca koji je izveo Li Kan In, ali je golman Lorens Ati-Zidži odbranio njegov šut i loptu poslao u korner.

Pokušala je azijska reprezentacija da dodje do boda, ali je golman Gane Ati Zidži u nastavku uspeo da sačuva svoj gol.

Od 20.00 u okviru ove grupe igraju selekcije Portugala i Urugvaja.

Portugal sa utakmicom manje ima tri boda, koliko ima i Gana, dok su Koreja i Urugvaj (utakmica manje) osvojili jedan bod.

U poslednjem kolu u petak od 16.00 se sastaju Južna Koreja i Portugal, odnosno Gana i Urugvaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar