U trendu

Fudbaleri Reala i Milana pobedili u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona

MADRID – Fudbaleri Reala i Milana su kao domaćini pobedili u prvim četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona i sa prednošću će na revanš utakmice koje su na programu 18. aprila.

Real je pobedio Čelsi 2:0, dok je Milan savladao Napoli 1:0.

Branilac titule Real je opravdao ulogu favorita protiv Čelsija i deluje da je veoma blizu spektakularni polufinalni meč između Madriđana i Mančester Sitija.

Sve je međutim moglo da bude drugačije da je u drugom minutu fenomenalnu šansu iskoristio Žoao Feliks.

Kazna za promašaj Portugalca usledila je u 22. minutu, kad je golman gostiju Kepa Arizabalaga odbranio udarac Vinisijusa, ali je odbio loptu na noge Karimu Benzemi, kom nije bilo teško da sa pet metara pošalje loptu u praznu mrežu.

Minut kasnije je Rahim Sterlig mogao do gola, ali je golman Reala Tibo Kurtoa čudesno intervenisao.

Čelsi je od 59. minuta igrao sa desetoricom, jer je isključen Ben Čilvel koji je kao poslednji igrač na ivici šesnaesterca sa leđa povukao napadača Reala Rodriga. Madridski klub je brojčanu nadmoć iskoristio u 74. minutu, kad je asistenciju upisao Vinisijus, a u strelce se upisao rezervista Marko Asensio.

Milan je, kao i pre deset dana u prvenstvu Italije, ponovo pobedio lidera Serije A Napoli, koji je očigledno drugačija ekipa kad ne igra najbolji strelac Viktor Osimen.

Gol odluke na stadionu Đuzepe Meaca postigao je Ismael Benaser u 40. minutu. U nadoknadi poluvremena Simon Kjer je pogodio prečku gola Napolija.

Najbolju šansu za goste nije iskoristio Đovani di Lorenco u 87. minutu, njegov udarac je zaustavio golman Milana Maik Manjan.

Napoli će u revanšu biti lišen pomoći Andrea Zambo Angise, koji je isključen u 75. minutu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.