U trendu

Fudbaleri Srbije danas igraju protiv Ć vajcarske za prolaz u osminu finala SP

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra protiv Ơvajcarske u meču koji bi trebalo da odluči ko će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Utakmica trećeg kola Grupe G igra se na stadionu „974“ u Dohi i počinje u 20.00.

Reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila (0:2) na startu prvenstva, a potom odigrala nereĆĄeno sa Kamerunom (3:3), dok je Ć vajcarska u prvom kolu bila bolja od Kameruna (1:0), a u narednom izgubila od Brazila istim rezultatom.

Brazil je sa dve pobede u grupnoj fazi obezbedio prolaz dalje, a Ơvajcarska sa tri i Srbija i Kamerun sa po jednim bodom večeras će boriti za jedno preostalo mesto iz Grupe G u zavrơnici prvenstva.

Srbiji je potrebna pobeda u meču sa Ơvajcarskom koja će, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, biti dovoljna za osminu finala Mundijala.

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je u četvrtak da za njegovu ekipu niơta nije izgubljeno i da je dobro ơto u utakmici protiv Ơvajcarske u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu sama odlučuje o svojoj sudbini, odnosno plasmanu u osminu finala.

„U slučaju da pobedimo Ć vajcarsku, videćete koju teĆŸinu ima bod protiv Kameruna. Ovde za Srbiju nije niĆĄta izgubljeno. Ne znam ĆĄta ljudi očekuju, da pobedimo Brazil, Kamerun, da idemo u finale. I drugi igraju fudbal valjda. Dobro je ĆĄto sami odlučujemo o svojoj sudbini. Razumeo bih sportku katastrofu da smo izgubili od Kameruna i da ne znamo zaĆĄto pet dana čekamo Ć vajcarsku. Mi smo u igri kao i Ć vajcarci“, rekao je Stojković.

Srbija i Ć vajcarska sastale su se i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Srbija je tada povela golom Aleksandra Mitrovića, ali je golovima Granita DĆŸake i DĆŸerdana Ć aćirija Ć vajcarska preokrenula i pobedila u tom meču.

Utakmicu je obeleĆŸilo radovanje DĆŸake i Ć aćirija, obojice albanskog porekla, koji su nakon postignutih golova rukama gestikulirali orla koji predstavlja simbol „Velike Albanije“, zbog čega su upozoreni i kaĆŸnjeni sa po 10.000 ĆĄvajcarskih franaka od strane Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Fudbaleri Srbije te godine su takmičenje zavrơili u grupnoj fazi, a Ơvajcarska je u osmini finala izgubila od Ơvedske.

U drugoj utakmici u Grupi G, Brazil će u istom terminu, u 20,00, igrati protiv Kemeruna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.