Fudbalerima „Kušiljeva“ pozlilo u svlačionici, udisali plin

KRUŠEVAC – Fudbalerima FK „Kušiljevo“ iz Svilajnca pozlilo je danas po odlasku u svlačionicu, nakon utakmice u Meševu kod Krusevca, a sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usled udisanja plina.

Kako je RTS-u potvrđeno u kruševačkoj Hitnoj pomoći, fudbaleri su van životne opasnosti, dobili su kiseonik i biće pušteni kući.

Sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usled udisanja plina kojim se, prema recima Jovana Stamenkovica, sekretara svilajnačkog kluba, zagreva voda u bojleru svlačionice.

Pretpostavlja se da je reč o lakšem trovanju ugljen-monoksidom, koje izaziva glavobolju, mučninu i nagon za povraćanjem.

Do incidenta je došlo posle završetka utakmice 16. kola Zone Zapad u kojoj su se u Meševu kod Kruševca susreli FK „Meševo“ i FK „Kušiljevo“ iz Svilajnca, fudbalerima gostujućeg tima je pozlilo po odlasku u svlačionicu.

Ekipa Hitne pomoći je oko 17 časova primila poziv i izašla na lice mesta, petoricu najugroženijih fubalera, u svesnom stanju, prevezla je za Kruševac, dok su se ostali članovi tima sa slabijim tegobama sami javili službi Hitne medicinske pomoći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.