U trendu

Fudbalska Superliga imenovala novog izvršnog direktora

MADRID – Bivši šef nemačke televizije RTL Bern Rajhart, izabran je danas za novog izvršnog direktora kompanije „A22 Sport menadžment“, koja stoji iza projekta osnivanja fudbalske Superlige, prenosi španski sportski list „Marka“.

Evropsku Superligu pokrenulo je 12 klubova u aprilu prošle godine, ali je to takmičenje posle reakcije UEFA i vlada pojedinih zemalja napustilo devet klubova.

Superligu podržavaju Real, Barselona i Juventus, a kompanija „A22“ dobila je zadatak da pronađe sponzore i pripremi teren za osnivanje lige.

„Kompanija ‘A22’ mora da osmisli kompletnu strukturu takmičenja i da predstavi sve finansijske aspekte. Njegov početni fokus biće pokretanje aktivnog i proširenog dijaloga sa grupom fudbalskih aktera, uključujući klubove, igrače, trenere, navijače, medije i kreatore politike. Cilj je da razvije održivi sportski model za evropska klupska takmičenja, koji bi zastupao dugoročne interese navijača i šire fudbalske zajednice“, navodi se u saopštenju Rajharta.

Španski mediji podsećaju da odluka o imenovanju novog direktora dolazi u trenutku kada Superliga čeka presudu Evropskog suda pravde u Luksemburgu. Superliga je tužila Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) za monopol nad međunarodnim takmičenjima, kao što je Liga šampiona. Sud će 15. decembra doneti neobavezujuće mišljenje, a konačna presuda se očekuje naredne godine.

Rajhart je naveo da podržava predsednike Reala, Barselone i Juventusa.

„Verujem da postavljaju prava pitanja i lično želim da saslušam mnoge različite stavove, kako bi evropska fudbalska zajednica mogla zajedno da pronađe prave odgovore. Igra koju volimo imaće samo koristi od otvorenog dijaloga“,kazao je Rajhart.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.