U trendu

Fudbalskoj legendi dijagnostifikovana opaka bolest, ne seća se više ni svojih najbližih

Bivšem igraču i treneru Blekburna Toniju Parksu dijagnostifikovana je Alchajmerova bolest.

Toni Parks je proveo 34 godine na Evud Parku kao trener i igrač, a sa Blekburnom je 1995. godine osvojio titulu sa Kenijem Daglišem.

Njegova ćerka Natalija je otkrila da se on slabo seća najslavnijih dana:

„Mnogo se promenilo stvari po mog oca. Reči više nisu tu, sećanja nisu uvek tamo. Tužno je jer smo gledali te utakmice na televizoru i ne može uvek da se seti detalja kao što je nekada mogao. On se ranije svećao svega u vezi sa Blekburnom, o tome kada je Keni bio tamo i kako je svaki meč na gostujućem terenu značio praktične spletke koje su radili jedna drugom“ – otkrila je ćerka Natalija, koja se već oprostila od svog oca:

„Pokušavam da se pomirim sa uslovima i činjenicom da sam izgubila oca pre Božića. Ovaj Toni Parks je drugačiji. S vremena na vreme ima momente kada se priseti stvari, ali to nije ista osoba sa kojom sam odrasla“.

Nakon što je 2004. godine napustio Blekburn, otišao je u Blekpul gde se je vodio taj tim nakon odlaska Simona Grejsona:

„To su stražne vesti jer Toni pati od užasne bolesti. Zaista ti promeni perspektivu kada čuješ ovakve vesti. Toni je bio veliki deo mog prvog puta ovde – iskustvo koje je doneo čitavom timu, to je sve što smo uradili zajedno. Želimo mu veliku sreću sa svime i mislima smo uz porodicu“ – rekao je Grejson.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.