U trendu

„Gadi mi se tenis, igram ga samo zbog para“ (foto)

Nedavno je ruski teniser s kazahstanskim pasošem Aleksandr Bublik postao zvezda na društvenim mrežama nakon što je divljao tokom meča s Henrijem Laksonenom na ATP turniru u Monpeljeu.

Nakon što je u jednom trenutku zaređao greške, počeo je da urla: „Je***o mrzim tenis, iz sveg srca ga mrzim. Je***o ga mrzim. Najodvratniji je od svih sportova na svetu. Mrzim svaki dan kad moram da igram, mrzim da se borim.“

Taj meč je nakon ispada dobio, a sad je na turniru u Marseju objasnio zašto mrzi tenis.

– Ne vidim ništa pozitivno u tenisu. Igram samo zbog novca. Da u tenisu nije ovako velika zarada, odmah bih prestao da igram – iskren je 55. teniser sveta.

– Prestao bih da igram, ali u ovom trenutku dovoljno zarađujem pa moram da se takmičim. Još nisam u situaciji kao moj prijatelj Bernard Tomić, ali nisam ni daleko od njega – rekao je Bublik tri godine nakon što je kontroverzni Australijanac priznao da igra samo zbog novca.

– Ne gadi mi se tenis kao tenis. Volim da udaram lopticu. Mislim da ću i nakon karijere odraditi na hiljade udaraca. Umreću igrajući tenis. Međutim, mrzim to što sam profesionalan igrač. Muka mi je i teško mi je da igram protiv novih protivnika. Nekad moram igrati u bolovima, igram i kad me devojka ostavi, kad se razvedem… Ovo je sport u kojem igrate sami, u kojem ne možete reći treneru da se ne osećate dobro pa da neko drugi igra umesto vas – kaže ovaj 22-godišnjak.

Bublik je prošle godine igrao dva finala. U Njuportu je izgubio od Džona Iznera, a u Čengduu od Pabla Karena Buste. Najbolji plasman na ATP listi je 48. mesto. Do sada je samo od nagrada na turnirima zaradio skoro milion i po dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)