U trendu

Gana u polufinalu Kupa afričkih nacija

Fudbalska reprezentacija Gane plasirala se danas u polufinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Demokratsku Republiku Kongo sa 2:1.

Kongo je u prvom poluvremenu na utakmici u Oemu u potpunosti nadigrao Ganu, ali je vicešampion Afrike uspeo da sačuva svoju mrežu.

Drugo poluvreme donelo je u potpunosti drugačiju sliku, Gana je kontrolisala ritam utakmice i napadala, a do prednosti je stigla u 63. minutu pogotkom Žordana Ajua.

Kongo je posle pet minuta stigao do izjednačenja golom Pola-Žozea M’Pokua, ali je Gana ipak u 78. ponovo povela i kasnije se ispostavilo rešila pitanje pobednika. Strelac drugog gola za Ganu bio je Andre Aju iz jedanaesterca.

Gana će se u polufinalu Kupa afričkih nacija sastati sa Kamerunom koji je juče posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca eliminisao Senegal.

Večeras će se od 20.00 u poslednjoj utakmici četvrtfinala KAN sastati Egipat i Maroko. Pobednik tog duela u polufinalu igraće protiv Burkine Faso koja je u četvrtfinalu bila bolja od Tunisa sa 2:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.