Generalnom sekretaru Fifa istekla suspenzija

Suspenzija od 90 dana generalnom sekretaru Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Žeromu Valku istekla je danas, ali još nije poznato da li će biti produžena dok traje istraga o korupciji u svetskoj kući fudbala.

Valk je suspendovan 8. oktobra pošto ga je Fifin partner za prodaju i distribuciju ulaznica optužio da je koristio Fifine i Guglove imejl naloge za dogovaranje poslova za prodaju ulaznica na crno, za utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu prošlog leta.

Portparol Etičkog komiteta Fife rekao je da još ne može da kaže da li će zatražiti da se suspenzija produži na još 45 dana, što je dozvoljeno dok je istraga u toku.

Fifa nije želela da komentariše da li će Valku dozvoliti da se vrati svojim dužnostima ako suspenzija ne bude produžena. Valk je ranije nagovestio da će se povući sa funkcije posle izbora u Fifi, koji će se održati 26. februara.

Valk je prestao da radi u Fifi 17. septembra, nekoliko sati pošto ga je bivši izraelski fudbaler Beni Alon optužio da je za veliki profit učestvovao u planovima za preprodaju ulaznica za Mundijal u Brazilu.

Valk je došao u Fifu 2003. godine kao direktor marketinga, ali je otpušten u decembru 2006. godine jer je učestvovao u neuspešnim pregovorima sa kompanijama Masterkard i Viza.

On je osam meseci kasnije postavljen za generalnog sekretara Fife i nadgledao je pripreme za Svetska prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi i četiri godine kasnije u Brazilu.

(Beta)

Ostavite komentar