Gocić: Meč sa Španijom – prvo finale na Igrama

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je danas da će utakmica sa Španijom biti prvo finale za njegovu ekipu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Imamo vremena, već smo danas krenuli da se pripremamo za Špance. Očekuje nas ono najbitnije – prvo finale na turniru. Kao što smo govorili i pre turnira, četvrtfinalni dan je najteži dan, to je dan kada treba da budemo pravi. Nadam se da ćemo u tome uspeti“, rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru.

Vateprolo reprezentacija Srbije će u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju igrati protiv Španije. Taj meč je na programu sutra od 21.30.

„Igramo sa Španijom koja je dosta dobro igrala u grupi. Brzi su, agresivni, kao i uvek, ali mislim da ukoliko mi odigramo kao što znamo i umemo, iako to nismo to radili u grupi, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu“, rekao je Gocić.

Srbija je takmičenje u grupi na olimpijskom turniru završila sa dve po pobede i remija i jednim porazom.

„Imamo ritam, stvaramo šanse, nije da nemamo igru, igra postoji, ali ne uspevamo da budemo efikasni u napadu i zbog toga ulazimo u nervozu i onda, ono što je nama nesvojstveno, primamo lake golove. Suština je u tome da treba da se više koncentrišemo na odbranu, a napad će doći.
Sutra može da bude prelomni dan, mada vidite kakvi su rezultati bilo do sada u Riju, ne samo u vaterpolu… Tako da, ovo je malo finale. Nadam se da imamo snage da pobedimo“, rekao je kapiten Srbije.

U nastavku takmičenja vaterpolo utakmice će se igrati u bazenu na kojem su bila plivačka takmičenja.

„Mnogo su bolji uslovi na bazenu na kojem je bilo plivanje do juče. Nadam se da će i to da nam ide na ruku“, naveo je Gocić.

Filip Filipović je istakao da je najvažnije da je Srbija u četvrfinalu.

„Bitno je da smo u četvrtfinalu, to je ono što smo svi očekivali, pre svega mi sami, a onda verovatno i nacija. Mislim da je nebitno koja je ekipa sa druge strane. U ovom slučaju siu to Španci, biće sigurno teško, ali mislim da mi znamo da se nosimo sa stresnim utakmicama. Svih pet utakmica do sada je bilo jako stresno, tako da smo već navikli kako da kroz to prolazimo“, rekao je Filipović.

On je naveo da se nada da će njegova ekipa mnogo bolje početi meč protiv Španije nego što je to radila u prethodnim utakmicama.

„Nadam se da ćemo na drugačiji način da otvorimo meč. Verujem u nas kao ekipu, imamo kvalitet, treba samo da ga pokažemo u vodi. Četvrtfinale je, znamo da je najbitnija utakmica na takmičenju, tako se i spremamo, nadam se samo da ćemo spremno dočekati sam start meča i da ćemo igrati od prvog minuta“, rekao je Filipović.

Filipović je naveo da je Španija do sada dosta pokazala na Igrama u Riju.

„Sigurno je da će nas očekivati agresivna odbrana i visok ritam, ali na to smo navikli. Nije to neka posebna Španija u odnosu na prethodne utakmice koje smo igrali sa njima“, rekao je Filipović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.