U trendu

Gradonačelnik Novog Sada čestitao osvajačima medalja na SP u stonom tenisu

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin čestitali su članovima reprezentacije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom osvajanje mdalja na Svetskom prvenstvu u španskoj Granadi, saopšteno je danas.

Reprezentacija Srbije na SP osvojila četiri medalje i to jednu zlatnu i tri bronzane.

Đurić i Cvjetićanin su se tim povodom sastali u novosadskoj Gradskoj kući sa Borislavom Perić Ranković i Nadom Matić koje su svetske prvakinje u konkurenciji parova, kao i sa igračima Mladenom Ćirićem i Mitrom Palikućom, osvajačima bronze. Svi osvajači medalja su iz Novog Sada i članovi su STK OSI „Spin“ i „Tvrđava“, a deo reprezentacije su činili i takmičari kluba „Neos“.

„Srpska stonoteniska reprezentcija za osobe sa invaliditetom je ponovo zablistala, a tradicionalno, Gradska kuća Novog Sada ugošćava proslavljene sportiste posle trijumfa na velikim takmičenjima. Oni su sa nama danas podelili utiske iz Granade, a mi smo još jednom istakli koliko smo neizmerno ponosni na naše stonotenisere, na našu Borislavu, Nadu, Mladena i Mitra. Oni su zajedno sa svojim trenerima, Zlatkom Keslerom i Lazarom Kurtešom, na nedavno održanom Svetskom prvenstvu ostvarili veliki uspeh, i doneli u Novi Sad čak četiri medalje. Jedna zlatna i tri bronzane sijaju za nas pođednako, najjačim sjajem. Želimo da i u budućnosti proslavljamo njihove uspehe, a njima sportsku sreću i da nastave da nižu pobede“, rekao je Đurić.

Prijemu su pored osvajača medalja, prisustvovali i predsednik kluba „Spin“ Ferenc Banči, selektor Zlatko Kesler, trener Lazar Kurteš, trener kluba „Neos“ Srđan Tomičić, kao i takmičarke Sanja Mijatović i Ana Prvulović.

U ime reprezentacije, Gradu Novom Sadu se na podršci zahvalila Borislava Perić Ranković.

„Hvala svima koji su verovali u nas. Ovo je veliki uspeh za reprezentaciju, a za mene lično je ovo zlato bilo 27. po redu i time sam po broju zlatnih odličja čak prestigla svog trenera, Zlatka Keslera“, izjavila je Borislava Perić Ranković.

Pored Borislave Perić Ranković i Nade Matić, koje su osvojile zlato u konkurenciji parova, bronza je pripala Nadi Matić u pojedinačnoj konkurenciji. U konkurenciji mešovitih dublova bronzu su osvojili Borislava Perić Ranković i Mladen Ćirić, kao i Nada Matić i Mitar Palikuća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar