U trendu

Grbić: Znao sam da ćemo danas biti opušteniji

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je znao da će njegova ekipa danas biti mnogo opuštenija u meču protiv Finske, ali je kazao da tim mora da se „resetuje“ za sutrašnji duel sa Rusijom u finišu grupne faze.

„Mislim da bi pristup i igra bili slični da je bilo koja druga ekipa bila s druge strane, jer jednostavno kada si ukočen, pod ručnom, sa vidnom nervozom, uz pritisak, koji smo sami sebi stvorili, jednostavno ne može da dođe do izražaja sve ono što si trenirao i jednostavno ne pokazuješ svoju najbolju igru. Posle jednog takvog dana, prirodna reakcija je da danas odigraš mnogo opuštenije mnogo lakše“, rekao je Grbić posle utakmice.

Srbija se u petak mučila sa Slovačkom i dobila je u pet setova, ali je danas savladala Finsku sa 3:0.

„Mislim da bi nam pristup i igra bili ovakvi i da smo igrali i sa Rusijom. Možda bismo tu izgubili, ali pristup bi bio takav. I u jučerašnjem i u današnjem izdanju moramo da resetujemo sve, i da jednostavno razmišljamo o sledećem protivniku, Rusiji“, rekao je Grbić.

Rusija je branilac trofeja i prvi favorit turnira.

„Kad imaš ekipu kao što je ruska, tu jednostavno nije dovoljno da radiš samo prijem ili samo napad, nego moraš da igraš dobru odbojku. Kad su ovakve utakmice u pitanju, ovde mora da dođe do izražaja još jedan jako važan kvalitet, a to je moral. Moramo da verujemo da možemo da pobedimo od prvog do poslednjeg poena, i kako god da se stvari postave, koliko god nam rezultat ne išao u korist, da verujemo da na kraju možemo da izađemo kao pobednici i da to pokažemo  na svakom poenu“, rekao je Grbić.

„Težak test, u svakom slučaju, kao što je i svaka utakmica protiv Rusije, ali zaista mislim da možemo da odigramo na istom nivou i da svoje šanse tražimo u završnicama setova“, rekao je Grbić.

Marko Podraščanin je kazao da je dobro što tim igra sa sve jačim protivnicima kako turnir odmiče.

„Prethodnih nekoliko turnira smo imali problema sa prvom utakmicom. Danas sasvim druga slika, mnogo ozbiljnije smo ušli u utakmicu…Sutra šlag na tortu, igramo za prvo mesto koje bi nam donelo dva dana slobodno. Imali smo sreće sa rasporedom, od Slovačke, Finske i Rusije idu sve teže utakmice, što je dobro, jer dižeš formu polako. Rusi nisu nepobedivi, to smo pokazali i poslednjih nekoliko godina“, rekao je Podraščanin.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.