U trendu

Grbović i Rakočević na finalu SIM na Adi Ciganliji

BEOGRAD – Državno finale Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju počelo je danas na Adi Ciganliji, spektakl je otvorila predsednica SIM Ivana Jovanović, a gosti su bili Gorana Grbović, direktor Arene i legendarni košarkaš Partizana, nekadašnji kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević i trener Dragan Nikolić.

Završna takmičenja u devet sportova trajaće do petka, a tačno 1.715 učesnika iz svih delova Srbije, takmivve se za plasman na veliko regionalno finale u Splitu, koje će se održati od 20. do 26. avgusta.

„Ponosni smo kako je protekla ova sezona, kada smo krstarili gradovima naše zemlje. Svima koji su obezbedili plasman na državno finale želim da se pre svega lepo druže i takmiče u sportu koji vole. Najbolji će besplatno putovati u Split, gde će imati priliku da se druže i nadmeću sa vršnjacimja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Mi smo organizacija koja spaja. Mi se borimo da pobedi drugarstvo i sport je ovde samo alat koji mi koristimo, kako bi naše mališane učili da svi zajedno gledamo u budućnost i da se družimo svi u regionu“, istakla je Jovanović.

Rakočević je na Adu je došao sa ćerkicom i sinom.

„Ovakve stvari su sjajne. Sport je tu da spaja ljude i pomaže da rušimo barijere. Uz pomoć Vlade Srbije i podršku nas sportista, deca treba da se što više druže, takmice i da se okrenu sportu. Neka najbolji pobede i predstavljaju Srbiju u Splitu“, rekao je Rakočević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.