U trendu

Grčka: Nastavljeno uzimanje iskaza optuženih, danas počinje i prikupljanje DNK

Uzimanje iskaza hrvatskih fudbalskih navijača optuženih za nerede u kojima je ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris, nastavljeno je u Atini, a danas počinje i prikupljanje DNK materijala od 105 uhapšenih osoba. Policijskim autobusom u pratnji jakog obezbeđenja u atinsku Gradsku sudnicu stiglo je još 40 hrvatskih navijača, prenela je Hina.

U petak se pred istražnim sudijama pojavilo 30 izgrednika od kojih je 12 zadržano u pritvoru – desetorica hrvatskih državljana, Grk i Albanac. U nedelju bi o optužnici trebalo da se izjasni preostalih 45 uhapšenih. Kako je prenela javna RTV ERT, prikupljanje DNK od 105 uhapšenih počeće danas jer su po zakonuoptuženi imali 48 sati, od trenutka izdavanja naloga za uzimanje, da zatraže, ako žele, da budu prisutni i tehnički savetnici za taj proces. Potom će se DNK ubijenog navijača i nalazi s njegovog tela uporediti s DNK optuženih, genetskim materijalom s tog područja i mrljama krvi na oružju. Grčki mediji objavljuju sve više video snimaka nadzornih kamera koje su sniimile nerede u Nea Filadelfiji gde je ubijen 29-godišnji Kacuris.

Kacuris je ubijen, a još osam osoba povređeno u napadu navijača Dinama iz Zagreba na pristalice atinskog kluba u noći između ponedeljka i utorka, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Novi video koji je emitovala STAR TV prikazuje trenutak kada su hrvatski navijači stigli na ulice oko stadiona AEK-a i sukobili se s navijačima domaćeg kluba. Vidi se hrvatski navijači, obučeni u crno, pokrivenih lica i naoružani, pripremaju u prostoru iza stadiona, preneo je ethnos.gr. Video-snimak takođe otkriva tačno vreme ubistva Kacurisa. Kako se vidi na video-snimku, pohod huligana zagrebačkog Dinama započeo je u 23.07, dok je tačno vreme smrti Kacurisa 23:08:01, pošto je u roku od nekoliko sekundi zadobio smrtonosni udarac u brahijalnu arteriju. Međutim, iz materijala se ne može identifikovati počinitelj, kao ni tačno mesto gde je ubistvo počinjeno, ali poliicia kaže da ga je našla na okrvavljenom pločniku. U 23.05 počeo je sukob naoružanih navijača zagrebačkog Dinama i grčkih organizovanih navijača. Među tom gomilom je, prema ELAS-u, i Kacuris. Do trenutka napada na njega došlo se analizom video zapisa, ali i putem kojim se potom krvav doteturao do blagajne stadiona. Na osnovu podataka koje su prikupile vlasti, Kacuris je u 23.08, otprilike 13 sekundi nakon udara, prišao vratima blagajne, a dva i po minuta kasnije pao je i ukazana mu je prva pomoć.

Na putu od mesta napada do kioska policija je našla mrlje krvi, naveo je portal sdna.gr.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar