Grejsnot Nilsen: Fudbaleri Srbije imaju 97,2 odsto šansi da se plasiraju na EP

AMSTERDAM – Fudbalska reprezentacija Srbije ima ukupno 97,2 odsto šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, objavila je danas agencija za sportsku analitiku Grejsnot Nilsen.

Francuska je prva na listi da posle dodatnog baraža zaigra na EP u Nemačkoj sa 99,1 odsto, a potom slede Portugalija (98,8), Švajcarska (98,7), Engleska (98,3), Belgija (97,4), Srbija (97,2), Hrvatska (96,6)…

Ova agencija daje Srbiji 95 odsto šansi da direktno, odnosno bez baraža izbori plasman na EP.
Grejsnot navodi da čak 12 reprezentacija posle dva kola kvalifikacija ima više od 80 odsto šansi da direktno izbori plasman u Nemačku.

Srbija je u prva dva kola grupe G kvalifikacija za EP 2024. ostvarila dve pobede protiv Litvanije (2:0) i Crne Gore (2:0). Srbija se nalazi na prvom mestu na tabeli grupe G sa šest bodova.

Nemačka se kao domaćin direktno kvalifikovala za EP. Plasman na EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz deset grupa, kao i još tri reprezentacije iz baraža.

Tada će biti odigrana tri turnira uz učešće 12 selekcija na temelju učinka iz Lige nacija iz sezone 2022/2023, a pobednici će izboriti plasman na EP. Na ovim turniru igraće selekcije, koje nisu izborile vizu za EP kroz kvalifikacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.