U trendu

Grupa C: Ubedljiva pobeda Barselone, Bajern bolji od Intera

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Viktoriju iz Plzenja sa 5:1, u utakmici prvog kola Grupe C u Ligi šamiona.

Barselona je povela u 13. minutu golom Franka Kesija koji je glavom ubacio loptu u mrežu posle kornera Žula Kundea. Prednost je udvostručio Robert Levandovski golom sa ivice šesnaesterca u 34. minutu, a zatim su gosti u 44. minutu smanjili zaostatak pogotkom Jana Sikore, nakon što je loptu na peterac ubacio Vaclav Jemelka.

Levandovski je svoj drugi gol na meču postigao u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je glavom zaresao mrežu posle dodavanja Usmana Dembelea.

Poljski napadač postigao je svoj treći gol u 67. minutu sa oko 18 metara posle dodavanja Ferana Toresa, koji je četiri minuta kasnije zatresao mrežu iz okreta posle asistencije Dembelea i postavio konačan rezultat.

U drugoj utakmici u toj grupi, Bajern iz Minhena pobedio je u Milanu Inter sa 2:0.

Bajern je poveo u 25. minutu golom Leroja Sanea. On je posle dobre asistencije Džošue Kimiha dobro primio loptu, ušao u kazneni prostor, obišao golmana Andrea Onanu i lako pogodio.

Nemačka ekipa udvostručila je prednost u 66. minutu autogolom koji je postigao Danilo Dambrozio, posle šuta Sanea, a kome su prethodila dobra  dodavanja saigrača.

Bajern je imao nekoliko šansi za ubedljiviju pobedu, ali domaćeg golmana nisu uspeli da savladaju Miler, Kimih, Koman i Gnabri.

U sledećem kolu, 13. septembra, Barselona će igrati u Minhenu protiv Bajerna, a Viktorija će dočekati Inter u Plzenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.