U trendu

Gudurić: Spremni smo da se „žrtvujemo“ jedan za drugog

BEOGRAD – Košarkaš reprezentacije Srbije Marko Gudurić izjavio je danas da je atmosfera u ekipi uoči starta Evropskog prvenstva sjajna i da svi igrači znaju svoje uloge.

„Sjajna atmosfera, svi se dobro slažemo, stvarno je tako. Igrači znaju svoje uloge, verujemo selektoru, spremni smo da se „žrtvujemo“ jedan za drugog. Svako zna šta mu je posao, znamo ko su lideri ekipe“, izjavio je Gudurić.

Evidentno je da su lideri tima Nikola Jokić i Vasilije Micih, a košarkaš Fenerbahčea istakao je da je svaki trening sa Jokićem zlata vredan.

„Svi znaju da je NIkola lider. Pored njega, tu je i Vasa. Kalinić mnogo znači ovoj ekipi, i da ne idemo sad dalje. Sa Nikolom je prelagano igrati. Čini nas sve mnogo boljima. Trudim se da uživam s njim na treninzima svaki dan, kad smo zajedno u ekipi“, rekao je bivši bek Crvene zvezde.

Govorio je Gudurić i o svojoj ulozi u timu.

„Moja uloga je slična onoj koju sam imao u Fenerbahčeu. Nemam problem da radim šta je potrebno ekipi. Da šutiram, kreiram, igram odbranu ili i jedno i drugo. Većina igrača to ima u ekipi, zato smo i dobri. Nekad volim da uđem s klupe, kad su ekipe u bonusu“, poručio je srpski košarkaš.

Osvrnjuo se Marko Gudurić i na posetu najboljeg tenisera Srbije Novaka Đokovića, koji je gledao trijumf nad Turskom (79:72) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a potom se družio sa ekipom.

„Bio je Nole. Zadržali smo ga sat i po dva u hotelu. Svi smo bili kao mala deca. Pitanja su bila oko priprema, oporavka, tenisa, košarke. Skoro dva sata smo pričali. Siguran sam da je svima puno značilo što je Nole bio sa nama i podelio tajne“, zaključio je Gudurić.

Srbija će se takmičiti u D grupi u Pragu, a turnir će početi 2. septembra utakmicom protiv Holandije 2. septembra (21.00).

Potom su na redu utakmice protiv domaćina Češke 3. septembra (17.30), Finske 5. septembra (21.00), Izraela 6. septembra (21.00) i Poljske 8. septembra (21.00).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.