U trendu

Gvardiola: Bravo mora da prihvati kritike, ali nije jedini krivac

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da golman Klaudio Bravo mora da prihvati kritike zbog loše forme, ali da nije glavni krivac za rezultate ekipe.

Mediji i navijači kritikovali su Brava posle poraza od Evertona od 0:4, u kome su protivnički igrači imali četiri šuta u gol.

Gvardiola je doveo Brava iz Barselone, zbog čega je iz ekipe otišao dotadašnji prvi golman, ljubimac navijača Džo Hart.

„Privatam to“, rekao je Gvardiola upitan o padu forme čileanskog golmana.

„To je deo našeg posla. To je trenerov posao, posao igrača i prihvatam to. Moramo dobro da igramo u oba šesnaesterca i da budemo nešto jači nego što smo bili do sada. Kada smo jaki pozadi (u odbrani) bićemo jaki i u napadu“, rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

Upitan da li je očekivao bolju igru od Brava, Gvardiola je odgovorio: „I od sebe sam očekivao bolje“.

„Pozicija na tabeli nije zbog golmana. Za mene bi bilo lakše da je to u pitanju. To je zbog šansi koje smo imali, moramo da igramo bolje i iskoristimo šanse, ali i i da primimo manje golova kada protivnik napada“, naveo je španski trener.

Dodao je da je novi igrač Gabrijel Hesus spreman za utakmice.

„On je mlad igrač, ima 19 godina. Ne možemo da mislimo da će on rešiti naše probleme. Pomoći će nam u Premijer ligi. Imaće vremena da igra, a bilo bi lakše da je došao na početku sezone. Sada je polovina sezone, nije imao mnogo treninga sa nama, ali je pametan, kvalitetan i pomoći će nam. On je mlad, strastven i želi da napravi karijeru ovde, a mi ćemo mu pomoći“, rekao je Gvardiola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar