U trendu

Gvardiola: Daleko smo o titule, nisam navikao da gubim

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola priznao je da se njegov tim teškim porazom od Evertona (4:0) u mnogome udaljio od titule Premijer lige i poručio da je Čelsi praktično pred šampionskim slavljem.

Mančester Siti je juče na Gudisonu doživeo najubedljiviji poraz u poslednjih devet godina, a španski stručnjak nije mogao da sakrije da mu je sadašnja situacija najteža u karijeri.

„Čelsi ima veliku prednost, 10 bodova je mnogo. Drugi nam beži tri boda i to je dostižno. Stvaramo dosta prilika, ali imamo problem u realizaciji. Takve stvari su problem u glavama igrača, moramo napornije da treniramo i budemo mentalno jači“, rekao je Gvardiola za Skaj Sport.

Gvardiola dodaje da se prvi put susreće sa problemima u odbrani, nakon što su „građani“ primili čak 26 golova na 21. utakmici u engleskom prvenstvu.

„Imao sam nekoliko sličnih situacija u prošlosti, ali nijednu kao ovu. Kada u osam godina osvojite sedam titula, navika je da se stalno pobeđujete. Moram da pronađem pravu soluciju da moji igrači opet krenu sa pobedama. Srećan sam u Mančesteru, ali prvi put u karijeri primam mnogo golova. To mi se nije dešavalo, moram da pronađem razlog tome“, zaključio je Gvardiola.

Fudbaleri Mančester Sitija trenutno su peti na tabeli Premijer lige, a u narednom kolu dočekuju drugoplasirani Totenhem na Etihadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar