U trendu

Gvardiola: Haland je neverovatan, on je serijski pobednik

MANČESTER – Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je norveški napadač Erling Haland veliki talenat i serijski pobednik, prenose britanski mediji.

Mančester siti je sinoć izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je na svom terenu pobedio Lajpcig 7:0 u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. U prvom duelu odigranom u Lajpcigu bilo je 1:1. Haland je sinoć postigao pet golova za 57 minuta.

„Postigli smo puno golova. Erling je bio neverovatan, ali su svi bili izuzetni. On je veliki talenat. Ima snagu, mentalitet, serijski je pobednik“, rekao je Gvardiola.

Novinari su potom pitali menadžera Mančester sitija zašto je odlučio da Halanda zameni u 63. minutu.

„Erling je veoma mlad, najbolje što sam mogao da uradim je da mu uskratim šansu da postigne šest golova. Da je to uradio sa 22 godine dosađivao bi se u budućnosti. Sjajan je igrač i to svi vide, uvek je fokusiran na igru“, rekao je menadžer Mančester sitija.

Trener Lajpciga Marko Rose izjavio je da je razočaran igrom svog tima.

„Nismo ni počeli da igramo, što je moja odgovornosti. Ostaje gorčina zbog načina na koji smo primili golove. Siti je i više nego zasluženo pobedio. Dobro poznajem Halanda i njegove kvalitete. Imao je strašnu noć. Bio je gladan golova. Postizao je golove nogom i glavom, izgledao je neverovatno. Svaka mu čast“, zaključio je Rose.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.