U trendu

Gvardiola strahuje od iscrpljenosti fudbalera Sitija u završnici sezone

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola strahuje da će njegovi fudbaleri biti iscrpljeni u završnici sezone u kojoj se bori za tri trofeja.

Siti se sinoć plasirao u polufinale Lige šampiona, nakon što je u revanšu četvrtfinala u Minhenu odigrao nerešeno 1:1 protiv Bajerna. U prvoj utakmici u Engleskoj domaći su pobedili sa 3:0.

Siti se bori za titulu u Premijer ligi, zaostaje četiri boda i ima utakmicu manje od vodećeg Arsenala, a u subotu će igrati polufinale FA kupa protiv Šefild junajteda. Ako mančesterska ekipa uđe u finale FA kupa i Lige šampiona, do kraja sezone odigraće još 13 utakmica.

„Iscrpljeni smo. Ne znam kako ćemo se oporaviti za utakmicu protiv Šefild junajteda. Sada je težak trenutak za utakmicu u subotu“, rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Govoreći o utakmici u Minhenu, rekao je da se njegova ekipa mučila u prvom poluvremenu i da je pre promašenog penala Erlinga Halanda imala sreće jer je protivnik imao dobre šanse.

„Svašta je moglo da se dogodi, ali branili smo se zaista dobro. Gol Halanda je bio zaista dobar. On je toliko mlad. Ekipa oseća iskustvo koje ima u ovom takmičenju, igrači su želeli dobro da igraju. Drugo poluvreme je bilo mnogo, mnogo bolje, od prvog minuta“, dodao je Gvardiola.

Trener Sitija rekao je da ukupan rezultat u dvomeču 4:1 ne pokazuje kakve su bile te utakmice.

„Bajern me je uvek impresionirao kada sam živeo sa njima i uvek sam bio impresioniran kada sam igrao protiv njih. Od prvog minuta smo kontrolisali igru. Ono što smo uradili je neverovatno – tri polufinala Lige šampiona. Svi klubovi na svetu znaju da ako želiš da osvojiš takmičenje, moraš da pobediš Real Madrid. Pre je to bila Barselona, sada je Real Madrid“, rekao je Gvardiola.

Prva polufinalna utakmica Lige šampiona između Reala i Mančester sitija igra se 9. maja u Madridu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.