U trendu

Halgrimson: Bio bih oduĆĄevljen kada bismo bili kao Lester

Jedan od selektora fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halgrimson rekao je danas da bi bio oduĆĄevljen kada bi njegova selekcija oponaĆĄala uspeh ĆĄampiona Premijer lige Lestera i osvojila Evropsko prvenstvo.

„Zaista bih ĆŸeleo da se stvari zavrĆĄe kao ĆĄto su se zavrĆĄile s Lesterom. Lester je igrao na svoju snagu, a mi pokuĆĄavamo da uradimo isto. Mislim da obe ekipe imaju isti duh, a čak smo spremni i da saradjujemo“, rekao je Halgrimson.

Island je u utorak pobedio Englesku sa 2:1 u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj i ostvario istorijski uspeh plasmanom medju osam najboljih u svom prvom učeơću na nekom velikom takmičenju.

Engleska je povela iz jednaesterca Vejna Runija u četvrtom minutu, a Island je preokrenuo pogocima Ragnara Sigurdsona u ơestom i Kolbajna Sigtorsona u 18. minutu. Halgrimson je posle gola Sigtorsona snimljen kako se smeje sa svojim saradnikom, Ơvedjaninom Larsom Lagerbekom.

„To je bio samo trenutak olakĆĄanja. U razgovoru s igračima pre početka utakmice zaključili smo da je rano primljeni gol najgora stvar koja moĆŸe da se dogodi… NaĆĄ brz odgovor je bio psiholoĆĄki podsticaj za nas. Ć okiralo nas je to ĆĄto su tako rano postigli gol, ali mislim da je njih joĆĄ viĆĄe ĆĄokiralo to ĆĄto smo mi joĆĄ brĆŸe odgovorili. Nema niĆĄta posebno u tom smehu, to je bio samo trenutak, samo zabava“, rekao je Halgrimson.

Island će u četvrtfinalu kontinentalnog ĆĄampionata igrati protiv domaćina Francuske, ali bez obzira na ishod, Halgrimson je uveren da je ovim rezultatom njegova drĆŸava znatno dobila.

„Mislim da smo ovim rezultatom dobili malo viĆĄe paĆŸnje. Rekao sam pre prvenstva, a to ću sada i ponoviti, nama je cilj bio da islandski fudbal podignemo na viĆĄi nivo. Ne menjaju se ovim rezultatom samo stvari za igrače koji su ovde, već za islandski fudbal u celini. Pobeda nad Engleskom će uvek ostati u glavi Islandjana. Igrači će biti heroji po povratku kući“, rekao je on.

Lagerbek će po zavrơetku prvenstva napustiti reprezentaciju Islanda i prepustiti Halgrimsonu da sam predvodi nacionalni tim.

„Morate da shvatite da je fudbal na Islandu amaterski. Neprocenjivo je to ĆĄto je uradio Lagerbek. On je sa svojim velikim iskustvom doĆĄao na Island i preneo mnogima svoje znanje. To je sada njegova zaostavĆĄtina… Znam da ne voli kompimente, ali to je zaista neprocenjivo“, rekao je Halgrimson.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.