U trendu

Hamilton zadovoljan pobedom u Montrealu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade i da ga konkurenti nijednog trenutka nisu ozbiljno ugrozili.

Hamilton je sinoć na stazi Žil Vilnev pobedio u trci u Montrealu i ostvario četvrtu pobedu u sezoni. Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg, a treći kroz cilj prošao je Valteri Botas iz Vilijamsa.

„Nisam imao dobar balans, ali ni protivnici me nisu mnogo pritiskali. Niko je bio brz, ali osećao sam da trku držim pod kontrolom, da sam iz „džepa“ mogao da izvučem dodatno vreme ako je potrebno. Nijednog trenutka njihovi napadi nisu bili suviše ozbiljni“, rekao je Hamilton.

U prošloj trci u Monte Karlu Hamilton je vodio do samog kraja, a kada je na stazu izašlo „sigurnosno vozilo“ ekipa ga je pozvala u boks. On se vratio na stazu kao treći, gde je i završio trku, a prvi je bio Rozberg. Iz Mercedesa su se zbog te greške izvinili dvostrukom svetskom šampionu.

„Trebala mi je ova pobeda. Ali ne kako bih osećao olakšanje, jer to nije ni potrebno. Bio sam najbrži ovog vikenda“, rekao je Hamilton.

Hamilton sada ima 17 bodova više od Rozberga u generalnom plasmanu.

„Dobro sam se trkao sa Luisom, kao lud sam pokušavao da ga pritisnem, ali on nije napravio grešku i zasluženo je pobedio. Ovo je bila zahtevna trka, pošto smo morali da vodimo računa o gorivu, kočnicama i svim tim stvarima, ali isto je bilo i Luisu. Bila je dobra trka, nisam uspeo da pobedim, ali i drugo mesto je dobar plasman“, rekao je Rozberg.

Naredna, osma trka u šampionatu voziće se 21. juna za Veliku nagradu Austrije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.