U trendu

Hofenhajm i dalje neporažen

Fudbaleri Hofenhajma ostali su jedini neporaženi tim u Bundesligi ove sezone, pošto su danas u gostima pobedili Ausburg sa 2:0, u 17. kolu takmičenja.

Borusija Dortmund zabeležila je pobedu posle tri utakmice, jer je danas u gostima sa 2:1 savladala Verder, kome je već u prvom poluvremenu isključen golman.

Hofenhajm je slavio golovima Sandra Vagnera i Andreja Kramarića u drugom poluvremenu, a ekipa je sada, makar privremeno, izbila na treće mesto, sa 31 osvojenim bodom. Dortmund i Herta imaju po 30, ali ekipa iz Berlina ima meč manje.

Drugoplasirani Lajpcig ima 36 bodova, a on kasnije danas dočekuje Ajntraht.

Dortmund je u Bremenu poveo već u petom minutu, kada je Andre Širle posle solo prodora postigao gol. Borusija je imala inicijativu, a stvari po domaće delovale su baš loše u 39. minutu, kada je golman Verdera Jaroslav Drobni djonom udario Marka Rojsa po butini, zbog čega je dobio direktan crveni karton.

Posle toga je izašao Feliks Vidvald, a u igru ušao iskusni golman Klaudio Pisaro. Verder je sam finiš prvog poluvremena iskoristio za napade, pogodio je prečku u trećem minutu nadoknade, a gol je postigao u 59. minutu, kada je Klemens Fric savladao Romana Vajdenfelera.

Dortmund je posle toga krenuo u napad, počeo da redja šanse, tako da je Lukas Pišček u 72. minutu postigao gol za pobedu.

Šalke je kod kuće prekinuo seriju mečeva bez pobede pošto je savladao Ingolštat 1:0 i došao na deveto mesto, sa 21 bodom. Volfsburg je savladao Hamburg i tako ostvario svoj treći uzastopni trijumf i stekao šest bodova više od timova iz opasne zone.

U poslednjoj popodnevnoj utakmici, Darmštat i Borusija Menhengladbah odigrali su 0:0.

Darmštatu je ovo bio prvi osvojeni bod posle osam utakmica, ali je ostao „zakucan“ za dno tabele sa devet bodova. Ispred njega je Ingolštat sa 12, a poslednji tim u zoni ispadanja je Hamburg, sa 13.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar