U trendu

I dalje sam broj jedan

Šestostruki olimpijski šampion, atletičar sa Jamajke Jusein Bolt rekao je danas da spreman da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Pekingu osvoji zlato u trci na 100 metara, istakavši da nikada nije bio „broj dva“. Američki atletičar Džastin Getlin je ove sezone četiri puta trčao najbrže vreme na 100 metara, a najbolji rezultat postavio je u maju. On je tada 100 metara pretrčao za 9,74 sekunde, što je i njegov lični rekord, pa važi za velikog favorita na šampionatu sveta u Pekingu.

S druge strane, Bolt je cele sezone imao problema s povredama i tek je sinoć podsetio na svoje najbolje dane, pošto je pobedio na mitingu Dijamantske lige u Londonu.

Jamajčanin je na Olimpijskom stadionu u Londonu, prvi put ove sezone, trčao ispod deset sekundi, a isto vreme zabeležio je i u kvaliikacijama i u finalu – 9,87 sekundi.

„Nikad nisam bio broj dva. Ja sam i dalje broj jedan i plan mi je da to ostanem sve dok ne odem u penziju. Spreman sam za Peking, spreman sam za pobedu. Ne bojim se nikoga“, rekao je Bolt za britanske medije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.