U trendu

I u ovome je superiorniji od Federera i Nadala: Evo koliko je Novak zaradio na turnirima

Neki su mišljenja da su zarade u tenisu možda i previsoke, a sa druge strane ima razmišljanja da u poređenju sa nekim drugim sportovima to i nisu tako veliki iznosi. Bez obzira na to, običnim ljudima će se zavrteti u glavi od silnih miliona koje zarađuju najbolji teniseri sveta.

Postoje zvanični podaci, ali nagrade od turnira i u tenisu sportistima nisu glavni prihod zarade, i po mnogim analizama ne predstavljaju ni 50 posto zarade.

Prema tim dostupnim informacijama, tri tenisera su u karijerama od turnira zaradila više od 100 miliona dolara. Novak Đoković je na vrhu liste sa više od 134 miliona, Rodžer Federer je inkasirao više od 126, a Rafael Nadal 110 miliona dolara.

Međutim, Novak je više puta tokom karijere isticao da novac nije razlog zbog kog igra, već da su nagrade na turnirima posledica dobre igre i sjajnih rezultata.

Takođe je zasluge za svoj uspeh pripisao u velikoj meri svojoj porodici koja je bila uz njega tokom teških trenutaka.

– Svi oni su me podržavali i radili na tome da ja postižem najbolje rezultate na terenima. Da bih mogao da budem srećan, odgovoran i zdrav – rekao je u nedavnom intervjuu Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.