U trendu

Infantino: Bezbednost na SP u Kataru biće na visokom nivou

SAN HOZE – Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Đani Infantino, izjavio je da će bezbednost na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru biti na visokom nivou, prenose britanski mediji.

Infantino je posetio sportski kompleks Fudbalskog saveza Kostarike (FCRF), gde je razgovarao sa predsednikom ove države Rodrigom Čavezom i prvim čovekom FCRF-a Rodolfom Viljalobosom.

„Navijači iz celog sveta su dobrodošli na slavlje, na zabavu, gledanje utakmica. Ali ako neko želi da dođe i počne da se svađa ili da izaziva nerede, neće biti dobrodošao. U tom slučaju ćemo biti veoma strogi, jer je bezbednost najvažnija“, izjavio je Infantino.

On je rekao da očekuje da će u Katar stići skoro dva miliona navijača.

„Imaćemo navijače svih zemalja u istom gradu. Tamo neće biti samo navijači dve zemlje, koje igraju utakmicu u jednom danu, već će svi biti tamo. Priprema nije jednostavna, nije laka. Moramo da razmotrimo mnogo pitanja u smislu bezbednosti, smeštaja, prevoza. Ulažemo sve moguće i zamislive napore“, rekao je Infantino.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, koji ima oko 2,6 miliona stanovnika.

„SP će biti kao kad dete prvi put ode u Diznilend i vidi razne igrice i igračke. Za ljubitelje fudbala to će biti jedinstveno iskustvo“, zaključio je Infantino.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.