U trendu

Infantino želi da se Mundijali igraju svake tri godine

LONDON – Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino želi da se Svetsko prvenstvo od 2030. održava svake tri godine, prenosi „Dejli mejl“.

Britanski mediji navode da je Infantino ohrabren uspehom Mundijala u Kataru, pošto je prvo zimsko SP donelo FIFA prihod od sedam milijardi evra.

„Infantinov plan je da se SP igra svake tri godine, a da u međuvremenu budu održani kontinentalni šampionati i Svetsko klupsko prvenstvo. Infantino je odlučio da se Mundijali od 2030. više ne igraju na svake četiri godine“, navodi britanski list.

Infantino bi u martu 2023. trebalo da bude ponovo izabran za predsednika FIFA-e, a na ovoj funkciji ostaće najmanje do 2027. godine. Britanski mediji tvrde da Švajcarac planira da se kandiduje i 2027. kako bi bio na čelu svetske „kuće fudbala“ do 2031.

„Infantino planira od 2030. promene u organizaciji Mundijala, koji će ubuduće biti organizovan na svake tri godine. Kalendar velikih takmičenja do 2030. je već isplaniran, a Infantino ima dovoljno vremena da pripremi promene u organizaciji SP“, zaključuje britanski list.

SP 2026. biće održano u Meksiku, SAD i Kanadi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.