U trendu

Inijesta napušta Visel Kobe u julu, ali želi da nastavi da igra

Fudbaler ekipe Visel Kobe Andres Inijesta saopštio je danas da će napustiti taj fudbalski klub u julu, ali da želi da nastavi karijeru.

Španski 39-godišnji fudbaler odigraće poslednji meč za Visel Kobe 1. jula na domaćem terenu protiv ekipe Hokaido Konsadole Saporo.

Bivši fudbaler Barselone je ove sezone odigrao samo tri utakmice, koje je počeo sa klupe za rezervne igrače. On se na konferenciji za novinare rasplakao kada je objavio da napušta klub.

„Želim na pravi način da završim boravak u klubu i da vidim kakve su mi opcije. Želim da nastavim da igram i da se povučem dok sam još aktivan. To mi je teško ovde da uradim, želim da pronađem klub u kome ću završiti karijeru“, rekao je Inijesta.

On je 2018. godine iz Barselone prešao u Visel Kobe, za koji je odigrao 133 utakmice i postigao 26 golova, osvojio Kup 2019. i Super Kup Japana godinu dana kasnije.

„Oduvek sam mislio da ću ovde završiti karijeru, ali stvari nisu išle onako kako sam želeo. Poslednjih par meseci sam naporno trenirao pošto sam želeo da pomognem ekipi, ali mislim da trener ima druge prioritete“, rekao je Inijesta.

Upitan gde bi mogao da igra, Inijesta je odgovorio: „Da budem iskren, ne znam“.

Dolazak u Japan opisao je kao najbolju odluku u životu i u više navrata je zahvalio klubu, navijačima i saigračima.

„Od prvog dana ovde sam osećao dobrodošlicu“, naveo je Inijesta.

Inijesta se proslavio igrajući za Barselonu, gde je za 22 godine osvojio 32 trofeja.

Od 2006. do 2018. godine odigrao je 131 utakmicu i postigao 13 golova za reprezentaciju Španije, sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo (2010) i dve titule šampiona Evrope (2008, 2012).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.