U trendu

Irving: Izgubio sam 100 miliona dolara zbog nevakcinisanja

NJUJORK – Košarkaš Bruklina Kajri Irving priznao je da je zbog odluke da se nevakciniše protiv virusa korona izgubio četvorogodišnji ugovor, koji je vredan više od 100 miliona dolara, prenose američki mediji.

Irving je propustio veći deo prošle sezone u NBA ligi zbog odluke da se ne vakciniše protiv virusa korona. Košarkaš Bruklina zbog tadašnjih propisa države Njujork nije mogao da igra mečeve na domaćem terenu, pošto nije bio vakcinisan. On je odlukom čelnika Bruklina propustio i neke mečeve Netsa na gostujućem terenu.

Gradske vlasti Njujorka su potom izmenile pravila, a Irving je prvu utakmicu prošle sezone pred domaćim navijačima odigrao tek 27. marta.

„Odlučio sam da se nevakcinišem i ostao sam bez četvorogodišnjeg ugovora, koji je bio vredan više od 100 miliona dolara. Imao sam ponudu da se vakcinišem i potpišem ugovor ili da se nevakcinišem i da rizikujem budućnost u ovom klubu i u NBA ligi. Suočio sam se s gubitkom posla zbog te odluke. Nije mi bilo lako dok sam pokušavao da obezbedim budućnost svojoj porodici“, rekao je Irving.

Čelnici Bruklina su tokom leta pokušali da trejduju Irvinga u neki drugi klub, ali do dogovora nije došlo. On je potom aktivirao opciju jednogodišnjeg produženja ugovora sa Netsima, koji će Irvingu da donese zaradu od 36,5 miliona dolara.

Irving (30) je član Bruklina od 2019. godine, a pre toga je igrao za Boston i Klivlend.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar