U trendu

Istorija – Nikola Jokić je MVP!

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, proglašen je za najkorisnijeg igrača sezone 2020/2021 u NBA. Centar iz Sombora postao je tako prvi srpski košarkaš koji je izabran za MVP-ja najjače košarkaše lige na svetu.
Informaciju je prvi preneo novinar portala Atletik Šems Čaranija, a potom su i ostali svetski mediji krenuli da objavljuju da novi MVP dolazi iz Srbije.

Nikola Jokić postao je prvi igrač u istoriji koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a da je izabran u drugoj rundi Drafta.

Jokića su pre sedam godina birali Denver Nagetsi sa 41. mesta, te je tako postao prvi igrač iz druge runde koji je poneo ovu laskavu nagradu.

Jokić iza sebe ima neverovatnu sezonu u kojoj je odigrao sve 72 utakmice, prosečno beležeći – 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencija.

Najimpresivnije je to što je srpski igrač predvodio ekipu do trećeg mesta na Zapadnoj konferenciji, a da je pritom u završnici sezone igrao bez drugog najboljeg igrača ekipe – Džamala Mareja.

Sezona za Jokića još nije gotova jer igra polufinale konferencije, što je još jedan podvig pošto je oslabljeni tim uspeo da provuče u drugu rundu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar