U trendu

Ja sam šef formule 1 i to se neće promeniti

Trenutni šef formule 1 Berni Eklston odlučio je sasvim jasno da poruči ko vodi sport i tvrdi da Ros Braun nije potreban na tom mestu. Eklstonovi komentari dolaze nakon medijskih glasina da Braun savetuje Liberty Media grupu po pitanju ulaganja u vrh motosporta.

– Ja sam šef. To se neće promeniti. Mogu vas uveriti da će stvari ostati onakve kakve jesu – rekao je Berni za špansku Marku, a prenosi GP1.

Liberty Media, novi vlasnici formule 1, izrazili su promene koje žele da uvedu, ali Eklston je objasnio zašto je malo verovatno da se velike promene neće dogoditi uskoro.

– Jako je jednostavno. Imamo ugovor koji nas zakonski obavezuje do 2020. godine. Zbog toga, sve do tada se ekipe i pravila ne smeju i neće promeniti. Oni su deoničari, ali ne kontrolišu kompaniju. Imaju 10 posto udela i trenutno sam ja još uvek izvršni direktor. To je ista kompanija kakva je i bila – rekao je Eklston i dodao: – Ako Liberty preuzme kontrolu, onda će biti u mogućnosti da rade šta god hoće baš kao svi ostali koji imaju kompaniju. Trenutno oni nisu vlasnici i ne mogu da rade šta žele.

Uprkos svemu, Bernijevi komentari neće umiriti nove vlasnike koji žele da ga se reše pre ili kasnije, a pre nekoliko meseci je bilo priče i da će Eklston sam otići nakon finala sezone u Abu Dabiju. U međuvremenu se pojavilo ime Rosa Brauna koji je potvrdio da za Liberty radi konzultantski posao. Pomalo je čudno da se Braun pojavi odjednom, a i u nedavnom intervjuu za BBC je rekao da bi bilo zanimljivo pomagati da F1 postane bolja.

Eklston je žustro odbacio navode da Ros Braun dolazi u vrh formule 1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.