U trendu

Jaksic o „sestorici velicanstvenih“: Vrhunski igraci i ljudi

BEOGRAD – Zaslužili su i više od toga, to su vrhunski igrači, a pre svega dobri ljudi, rekao je srpski vaterpolista Nikola Jakšić o oproštaju „šestorica veličanstvenih“ u subotu uveče protiv Italije.

Na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ zvanično će se od reprezentacije Srbije oprostiti momci koji su osvojili sve što je moglo da se osvoji, uključujući i dva uzastopna olimpijska zlata – Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

„Igrao sam s njima od 2015, imao sam tu čast da budemo zajedno punih sedam godina i mislim da su reči suvišne. Sve što će desiti u subotu su zaslužili i mnogo više od toga“, rekao je Jakšić Tanjugu.

Podmlađena Srbija je ove godine osvojila dva peta mesta na dva velika takmičenja – Svetskom prvenstvu i završnici Svetske lige, a sada se priprema za Evropski šampionat u Splitu.

„Nama je uvek cilj medalja i to ona najsjajnija. Idemo u Split sa namerom da damo sve od sebe. Desilo se to da smo na Svetskom prvenstvu izgubili u četvrtfinalu od Hrvatske, posle je usledila Svetska liga gde nismo bili u kompletnom sastavu, ali sada očekujem najbolje“.

Jakšić, koji se trenutno oporavlja od povrede i nije igrao na turniru na Sardiniji, ističe da se nada da će biti spreman za Split.

„Tu sam, u Beogradu, idem na terapije, nadam se da će sve biti u redu i da ću biti spreman da zaigram i pomognem ekipi“, poručio je Jakšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar