U trendu

Janković: Umora ima, ali navikli smo se na to

Fudbaler Partizana Marko Janković rekao je da se njegova ekipa mnogo istrošila u poslednjih nekoliko utakmica, ali da mora da izdrži do kraja sezone kako bi ostvarila svoj cilj.

„Znali smo da nas čeka izuzetno težak meč protiv Napretka, posebno posle tri derbija koja smo odigrali u kratkom vremenskom roku. Jako smo se istrošili, možda se to i osetilo u prvom poluvremenu, ali smo dobro krenuli u drugom i ‘otvorili’ ekipu Napretka. Dali smo potom relativno brzo i drugi gol, tako da je bilo mnogo lakše za igru u nastavku“, rekao je Janković za sajt kluba.

Fudbaleri Partizana pobedili su juče na svom terenu kruševački Napredak sa 3:1, u utakmici 33. kola Super lige Srbije, i tako nastavili niz od 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

Golove za Partizan postigli su Marko Janković u 47, Nebojša Kosović u 57. i Leonardo u 74. minutu.

„Mnogo je bitno što nastavljamo niz. Drago mi je naravno i zbog mog gola, kao i Kićinog (Kosović). Sad treba da se odmorimo što bolje, jer nas čeka još jedan težak meč u Ivanjici. Umora ima, ali navikli smo se na to, moramo da izdržimo sve do kraja da bismo ostvarili svoj cilj, a na kraju ćemo videti šta je to. Ukoliko dobijemo sve, onda je to minimum jedan trofej“, rekao je Janković.

Partizan je drugi na tabeli Super lige sa 46 bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda.

Brazilac Leonardo je zahvalio publici i istakao da igračima crno-belih mnogo znači njihova podrška.

„Drugačije je kada je na stadionu 10.000 ili 15.000 gledalaca ili nešto manje. Njihova energija nam i daje snagu da izdržimo svaku sledeću utakmicu i da nastavimo niz posle 31 utakmice bez poraza. Samo se zamislite, to je impozantan broj. Čestitam Mesku (Marku Jankoviću), kao i Kići (Nebojši Kosoviću) na prvim golovima. Neizmerno sam srećan zbog nove pobede“, rekao je Leonardo.

Partizan u narednom kolu gostuje Javoru. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.