U trendu

Javio se dečak kome je Novak poklonio reket, otkrio šta će sa reketom

Sjajno muško finale na Rolan Garosu obeležio je i događaj na kraju meča. Novak Đoković je dečaku na tribinama poklonio reket. Odmah se krenulo u analize, procene vrijednosti i marketing, sada se oglasio i dečak za kojeg se ispostavilo da se zove Mateo.

Posle meča Đoković mu je poklonio reket a ta slika je obišla svet, a još kada se saznalo da je dečak Meksikanac, to je izazvalo veliku pometnju, prenose mediji.

– Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo. Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput „Ti to možeš“, „Nije ništa strašno“, „Dobra strategija, nastavi tako…“ i motivisao sam ga da nastavi tako – rekao je Mateo priču za „Imagen Deportes“.

Kako kaže sve je govorio na engleskom jeziku.

– Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osetio da me čuje. Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem – kaže Mateo i objašnjava dalje:

– Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSŽ.

Mnoge je zanimalo šta će biti s reketom.

– Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu „Čestitam, ti si velik“ i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati, rekao je Mateo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar