U trendu

Jedan Nadal dominira već 15 godina, a uskoro stižu još dvojica (foto)

Rafael Nadal već oko 15 godina dominira svetskim tenisom, a uskoro će dobiti i naslednike. Nadalova dinastija je u dobrim rukama, a za to se, pored španskog tenisera, pobrinuo i njegov stric Toni.

Toni Nadal, dugogodišnji, ali sada već bivši trener drugog tenisera sveta, ima dva sina koji pokazuju veliki potencijal.

Toni je 2017. godine napustio Rafin tim baš zbog rada sa mladim igračima, uejdno i Tonijem juniorom i Đoanom, na Rafinoj teniskoj akademiji na Manakoru.

„Ne nedostaje mi Rafa. Imao sam sreće da sam mogao da treniram igrača koji mi je takođe i deo porodice. Zahvalan sam na tome, ali ja volim da treniram decu. Zato sam se vratio na akademiju u Manakoru, jer mislim da (deci) mogu da pomognem više nego Rafi“, rekao je Toni Nadal prošle godine.

Njih dvojica su nedavno ostvarili prve pobede na ITF turu, otprilike 15 godina nakon što je Rafa krenuo da briljira na ATP turu.

Sedamnaestogodišnji Toni junior je u kvalifikacijama za M15 u Manakoru pobedio Lenarta Melcera rezultatom 6:2, 6:2.

Šesnaestogodišnji Đoan je u istom kolu istog turnira savladao Denisa Kloka, ruskog tenisera koji je trenutno među 700 najboljih na svetu, sa 6:2, 5:7, 10:8.

Toni junior i Đoan su samo još jedna primer uspešnih sportista u porodici Nadal, pošto je, pored Rafe, Tonijev brat Migel Anhel Nadal bio fudbaler Barselone i reprezentacije Španije.

Karijere Tonija juniora i Đoana i dalje mogu da pođu bilo kojim tokom, ali, ukoliko Toni senior sa njima bude imao barem delić uspeha koji je imao sa Rafom, očekuje ih blistava karijera.

Podsetimo, Toni je sa Bikom sa Maljorke osvojio 13 Grend slem titula, od ukupno 20, čime je postao jedan od najboljih trenera u istoriji „belog sporta“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.