U trendu

Jokić briljirao, Denver izborio šesti meč (video)

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse 111:105 posle neverovatnog preokreta i izborili šesti meč serije polufinala Zapada NBA plej-ofa. Nikola Jokić ponovo je predvodio Nagetse do bitne pobede, ovoga puta sa 22 poena i 14 skokova, a njegova ekipa sada zaostaje 3:2 u seriji.

Nagetsi su još jednom dokazali da ne planiraju da se predaju i da će rival morati dobrano da se pomuči kako bi ih izbacio.

Klipersi su vodili sa 3:1 u seriji, kontrolisali rezultat u petom meču, imali prednost od 12 poena na poluvremenu, 16 poena tokom treće četvrtine, ali i poklekli pod naletom ekipe Denvera.

​Klipersi su bili bolji rival u prve tri, ali je pobednika odlučila poslednja četvrtina, koju je Denver dobio rezultatom 38:25.

Još jednom su sjajne partije pružali Nikola Jokić i Džamal Mari, koji su preuzimali odgovornost i pogađali izuzetno bitne šuteve.

Srpski centar na parketu je proveo 40 minuta, postigavši 22 poena. Jokić je imao i 14 skokova i pet asistencija.
Džamal Mari je meč završio sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija. Bitnu ulogu u pobedi imao je i do sada neprimetni Pol Milsap, koji je u trećoj deonici, koliko-toliko držao Denver u životu i rezultatskom priključku. Milsap je susret završio sa 17 poena.

Najefikasniji u redovima Klipersa bili su Kavaj Lenard sa 36 i Pol Džordž sa 26 poena. Markus Moris dodao je 12 pogodaka.

​Denver je došao do druge pobede nad Klipersima i sada je rezultat u seriji 3:2 za tim iz Los Anđelesa.

Denver je u prvoj rundi bio tek 12. ekipa u istoriji NBA koja je nadoknadila zaostatak od 3:1, a izabranici Majka Malouna pokušaće i protiv Klipersa da naprave čudo, prenosi RTS.

Šesti meč se igra u nedelju, kada će Klipersi tražiti pobedu kojom bi izborili plasman u finale Zapada, a Denver trijumf kojim bi izborio sedmi susret.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.